Casca LS2 a câstigat raliul Dakar 2015

24.06.2015
   
(1817) Viewed

Raliul Dakar 2015 a marcat un nou succes major pentru căsca spaniolă model LS2. Motociclistul spaniol al echipei fabricii Red Bull KTM, Marc Coma a iesit câstigător la categoria căstilor LS2 MX456 de motociclete. Pentru Coma este deja a 5-a victorie în cel mai dur raliu din lume, Dakar, iar căstile LS2 au triumfat în acest raliu extrem pentru a doua oară - în 2013 Cyril Despres, un alt competitor excelent, a câstigat raliul căstilor LS2.  În a 13-a etapă de anul trecut Marc Coma s-a plasat  la un interval de 17 minute înaintea ocupantului locului doi, Paulo Gonçalves de pe Honda. Din cauza ploii abundente, care a făcut ca această etapă finală să fie aproape de netrecut pentru motociclisti,  cursa a fost oprită deja pe CP2 si aici au fost anuntate rezultatele finale. Cu cea de-a 5-a victorie Marc Coma l-a egalat pe Cyril Despres, cîstigătorul raliului Dakar de anul trecut, tot cu LS2. Dar drumul spre  victorie din acest an a lui Marco Coma nu a fost usor.  Încă de la start, a încercat din greu să facă fată colegului său compatriot Joan Barreda Bort, dar încă din etapa a 5-a, pe care a cîstigat-o, a început si recuperarea  în fata lui Barreda. În două etape de maraton a ales o o cursă strategică, cu grijă si prudentă. Cu toate acestea, a trebuit mai întâi să rezolve problemele legate de o pană de cauciuc, apoi, a condus în asa fel încât să atingă, în conditii de sigurantă cu KTM 450 RALLY, scopoul  etapei, prin campii de sare în Bolivia, pe ploaie si vreme rece. Tocmai  cîmpiile de sare înseamnă pentru cei mai multi competitori,  finalul cursei, fie din cauza căderii pe suprafetele înselătoare,  cu pante abrupte si alunecoase, fie din cauza sării care opreste motoarele, pătrunzînd în cabluri, înfundând radiatorul, teava de esapament, distrugând furca fată.
 Raliul Dakar din acest an a însemnat pentru piloti si tehnică o sarcină cu adevărat extraordinară. Oameni si masini au fost nevoiti să functioneze într-un mediu în care temperatura atingea 50 de grade Celsius, dar si la mare altitudine de până la 4800 de metri cu temperaturi sub zero grade. În plus, pe participanti îi astepta praful, dunele de nisip, ploaia, căldura, frigul, vremea rea, noroiul si grindina. Dar, chiar si în aceste conditii căstile LS2 au trecut proba.
La raliul Dakar în cursa căstilor LS2 au participat în acest an peste 70 de competutori din 20 de tări. Rezultatul a fost Marc Como pe primul loc la categoria motociclete si pe locul 6 Ruben Faria, locul 2 la categoria ATV-uri Ieremia Gonzales Ferioliho – de doar 19 ani argentinian pe Yamaha 700 Raptor, iar locul al doilea suedezul Thomas Berglund pe Malle Moto înscris în cursă la piloti fără echipă de escortă. Victoria la Raliul Dakar 2015 este o confirmare în plus a calitătii si prestigiului în crestere de căsti de protectie LS2.Marc Coma: "Sunt fericit si mândru. Raliul Dakar din acest an a fost extrem de extenuant. A trebuit să facem fată  problemelor încă de a doua zi, fapt care ne-a încetinit un pic cursa. Din acel moment a trebuit să ne schimbăm strategia si să accelerăm ceva mai mult, pentru a recupera timpul pierdut. Stiam că două etape maraton vor fi cruciale si asa au si fost. Vreau să multumesc echipei mele, sponsorilor nostri si tuturor oamenilor care au fost  lângă noi. Joan Barreda si Paolo Goncalves au fost adversari dificili, nivelul întrecerii a fost ridicat, iar această victorie devine cu  atât mai valoroasă. "


Arhiva stiri
Casca LS2 a câstigat raliul Dakar 2015

Casca LS2 a câstigat raliul Dakar 2015

Raliul Dakar 2015 a marcat un nou succes major pentru căsca spaniolă model LS2. Motociclistul spaniol al echipei fabricii Red Bull KTM, Marc Coma a iesit câstigător la categoria căstilor LS2 MX456 de motociclete. Pentru Coma este deja a 5-a victorie î..

Arhiva stiri

Mugello: locul secund pentru LS2

Mugello: locul secund pentru LS2

Final dramatic decis Un alt pilot excelent concureaza cu echipament LS2 in clasa Moto3: Isaac Vinales Dupa o cursa exceptionala pe circuitul italian Mugello, Isaac Vinales a ocupat pozitia ..

Primul loc pe podium pentru LS2

Primul loc pe podium pentru LS2

Primul loc pe podium pentru LS2 in World Motorcycle Championship Brandul LS2 a obtinut in acest weekend primul succes in campionatul mondial de motociclism, clasa Moto3. Spaniolul Isaac Vinales..

LS2 in Circuitul MotoGP 2014

LS2 in Circuitul MotoGP 2014

Nu la mult timp dupa ce castile LS2 au triumfat in Raliul Dakar, facand istorie, aceste casti spaniole cuceresc acum si partea de de top a motocicletelor de viteza. Brandul LS2 devine partener al p..

Despre brandul LS2

Castile de protectie LS2 sunt de o inalta calitate si de provenienta spaniola. Datorita caracteristicilor deosebite, designului original si bineinteles pretului, excelent acestea castiga din ce in ce mai multa popularitate in randul motociclistilor si atvistilor din toate grupurile.

Importator oficial al castilor LS2 in Romania

ASP Group EAST S.R.L.
sos Odai 307-309, Bucuresti, Romania
Mob: +40 721 926 242 / +40 756 926 242
E-mail: b.dumitriu@aspgroup.ro
Web: www.aspgroup.ro